אמרטי ואגוזי לוז

השנה, בשקט בשקט , עבדתי יחד עם חברותי הצלמת שרית גופן והסטייליסטית אינה גוטמן על פרויקט "לה דולצ'ה ויטה"- עולם הקינוחים של המטבח האיטלקי. אתם בטח מרימים גבה ושואלים מה למי שמכורה לפריז ולעולם הפטיסרי-קונפיסרי הצרפתי ולאיטליה ומה האיטלקים יכולים לחדש מול הצרפתים?  התשובה היא פשטות. האיטלקים לא באים לחדש אלא עושים את הדברים יותר פשוט אבל לא פחות טעים. הקינוחים שלהם לא מורכבים, לא צריך לחפש עבורם חומרי גלם מיוחדים, הם מחוברים למטבח הביתי וקלים להכנה בחיי יומיום מוטרפים. קצת כאלה כמו שהיו לי לאחרונה.

היום מתפרסם במדור של אפרת ליכטנשטט המהממת מדור המוקדש למרציפן לכבוד פסח עם מתכונים שלי. אחד מהם הוא מתכון למרציפן אגוזי לוז, אחד מהאגוזים המזוהים ביותר עם איטליה הודות לממרח הנוטלה.

בזכות המדור של אפרת החלטתי להתחיל מהיום את פרוייקט לה דולצ'ה ויטה. אולי הוא יישאר במסגרת הבלוג אולי הוא יתפתח לספר. אין לדעת. בינתיים תבואו לבקר אותי כאן. מבטיחה שיהיה מעניין ויפה. היום אני מצרפת לכם את המתכון למרציפן אגוזי לוז וגם מתכון לעוגיות אמרטי שהן אחד ממתכוני הבסיס בעולם הקינוחים האיטלקי ומתאימות לפסח.

שיהיה לכולכם חג שמח ותודה שהמשכתם ללוות אותי ולהתעניין בי גם בתקופת הצינון שלי. אני חוזרת עם מנועי טורבו והרווח יהיה כולו שלכם.

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם https://www.instagram.com/tsinka_confiserie

מרציפן אגוזי לוז

מצרכים:

 500 גרם אגוזי לוז

200 גרם אבקת סוכר

מים לפי הצורך

אבקת סוכר וקורנפלור מעורבבים ביחס שווה

אופן ההכנה:

קולים את האגוזים בתנור שחומם ל 180 מעלות, כ 10 דק

טוחנים את האגוזים הקלויים (עם הקליפה) ואת אבקת הסוכר לגרגירים.

מוסיפים 2 כפות מים ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצר בצק. אם צריך להוסיף עוד כף או שתיים מים.

מגלגלים את המרציפן לגליל וחותכים. אם המרציפן מתפורר מעט אפשר לגבש אותו ידנית וליצור כדורים

מצפים באבקת סוכר וקורנפלור ומניחים לייבוש יום-יומיים עד שנוצר מעטה יבש.

עוגיות אמרטי

מצרכים:

3 חלבוני ביצה

300 גרם שקדים

200 גרם אבקת סוכר

20 מ"ל ליקר אמרטו (לא חובה)

קורט מלח

1/4 כפית תמצית וניל

שקדים שלמים לקישוט העוגייה לפי הצורך

אבקת סוכר לציפוי לאחר האפייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

מקציפים את החלבונים וחצי מאבקת הסוכר בקערת המיקסר לקצף חזק.

מקפלים לקצף את יתרת אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.

מוסיפים את הליקר, המלח ותמצית הווניל.

מעבירים את הבצק לחצי שעה במקרר.

יוצרים בידיים מעט רטובות כדורים קטנים ומניחים על נייר אפייה. אם הבצק מאד דביק אפשר להיעזר בשתי כפיות ליצור את העוגיות.

במרכז כל עוגייה מניחים שקד שלם ומועכים מעט.

אופים כ 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות..

מפזרים מעל אבקת אפייה ושומרים בכלי אטום.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן