החורף המפואר שחווינו עומד להגיע לקיצו והאביב מפציע בגינת התבלינים שלי שפורחת ומתפתחת! זעתר, לואיזה, נענע, בזיליקום, טימין, לבנדר, שיבא ועוד ועוד תבלינים מוריקים וצומחים במהירות. כדי לנצל את כולם ושאף אחד מהם לא יתבזבז, אני משלבת אותם במנות הקינוחים שלי והם מעניקים לי בחזרה טעם מיוחד ורענן שמצליח אפילו לטשטש מעט את המתיקות. (זוכרים שפעם הכנתי סוכריות על מקל עם תבלינים טריים? חפשו באינסטגרם שלי https://www.instagram.com/tsinka_confiserie)
אז הפעם- לידה ביתית קלילה להכנה, שלא צריך בשבילה מכונת גלידה, עם דבש ולבנדר ולהגשה- גביעי גלידה עם בזיליקום. קיץ נעים…
לגלידת דבש ולבנדר
350 מ"ל חלב ממותק
250 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם דבש
לבנדר טרי
מחממים את הדבש בסיר על אש קטנה יחד עם הלבנדר עד לרתיחה. מניחים בצד להתקררות ומיצוי טעמים.
מקציפים את השמנת.
מוסיפים לשמנת המוקצפת תוך כדי ערבוב עדין את החלב הממותק ואת הדבש המתובל.
מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים לפחות 6 שעות, עדיף לילה שלם.
לגביעי גלידה מתובלים בבזיליקום
חצי כוס סוכר
2חלבונים
3 כפות חלב
חצי כפית וניל טחון
קמצוץ מלח
2/3 כוס קמח
2 כפות חמאה מומסת
בזיליקום טרי קצוץ (כמות לפי הטעם האישי)
מערבבים בקערה את הסוכר, חלבונים, חלב, וניל, מלח וחמאה. מוסיפים את הקמח ואת הבזיליקום.
מחממים מחבת שטוחה ומשמנים אותה במעט חמאה.
מוזגים כמות של כחצי מצקת מרק מהבלילה למחבת החמה.
הכמות תלויה בגודל המחבת. השתמשו במחבת בינונית וזכרו שגביע גלידה לא צריך להיות עבה מדי.
המתינו עד שהצד התחתון משחים ואז הפכו, השחימו את הצד השני (זה לוקח פחות זמן מהצד הראשון), וברגע שמוכן עבדו בזריזות: הוציאו מהמחבת אל משטח וקפלו את העיגול לצורה של גביע, הדקו היטב והניחו לקירור מוחלט, אז הגביע יתגבש.
שומרים בקופסה אטומה ללחות