גנאש שוקולד מריר ובירה הוא מסוג המתכונים שעליהם אומרים "איך לא חשבו על זה קודם"?!
זה התחיל מכך שאני מאד מתקשה למצוא עוגות עסיסיות שהן פרווה ומתאימות לארוחת שישי, כך יוצא שתמיד אני מכינה שטרודל תפוחים, עוגת תפוזים או את הלייקח של סבתא שלי. בשבוע שעבר אמא שלי ביקשה שאכין עוגת שוקולד עם ציפוי כמו של ימי הולדת. ניסיתי לחשוב איך לשדרג את העוגה עם גנאש מעניין שיהיה לו טעם קצת בוגר ובטח לא יתבסס על שמנת חלבית (אל תאמרו לי שמנת צמחית/חלב קוקוס. אני לא יכולה לשאת את שני המוצרים האלה)
בלילה זה היכה בי. בירה!!!

אני כל כך אוהבת לאפות עם בירה. יש לבירה, במיוחד לבירת סטאוט, טעם מריר, עמוק, כזה שמתבל כל מאפה. יש לי מתכון נהדר בבלוג לעוגיות בירה עם שוקולד לבן, דבש ותפוז וחשבתי למה לא להשתמש בבירה להכנת גנאש?
בבוקר קמתי, נסעתי לפיצוצייה הקרובה, קניתי כמה בירות גינס ומייד התחלתי לשחק במטבח. לא האמנתי אבל יצא לי בינגו כבר בניסיון הראשון.
חשוב לציין- המתכון אינו ממומן בשום צורה על ידי בירת גינס. אתם יכולים להשתמש בכל בירת סטאוט אחרת. זה המותג שהיה לי זמין. אבל שימו לב שחשוב לקנות בירת סטאוט שהטעם שלה הוא עמוק, מעט מריר ומשתלב מושלם עם שוקולד מריר . כל בירה לבנה וקלילה לא תיתן את האפקט המיוחל.

הגנאש לא מתאים רק לעוגת שוקולד אלא אפשר לשמור את מה שנשאר לאחר ציפוי העוגה ולמזוג על גלידה (לחמם אותו מעט לפני ההגשה).
אני קישטתי את העוגה בקוביות קטנות של קרמל מלוח (שתמיד יש לי במקרר) אבל אתם יכולים לקשט אותה במה שתרצו וגם לא חייבים לקשט. היא שוקולדית ונהדרת כמו שהיא.

מצרכים לעוגת שוקולד בתבנית אינגליש קייק:
4 ביצים
150 גרם סוכר
100 גרם אבקת קקאו (לא שוקולית. אבקת קקאו איכותית)
200 מ"ל שמן
220 גרם קמח תופח
מצרכים לגנאש שוקולד מריר ובירה:
120 גרם סוכר
קורט מלח
40 גרם אבקת קקאו איכותית
280 מ"ל בירה גינס
300 גרם שוקולד מריר לפחות 70 אחוזים מוצקי קקאו
מעט וניל טחון
אופן הכנת העוגה:
בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר כמה דקות עד שנוצרת תערובת תפוחה.
מוסיפים את אבקת הקקאו תוך כדי טריפה, לאחר מכן את השמן ולבסוף את הקמח התופח.
מעבירים לתבני אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות כחצי שעה- 40 דקות .
בינתיים מכינים את הגנאש.
אופן הכנת הגנאש:
בסיר קטן מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב את הסוכר, המלח, אבקת הקקאו והבירה. מניחים לתערובת להתבשל עוד כ 5 דקות לאחר הרתיחה על אש בינונית.
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר והוניל. מערבבים היטב. שימו לב שהגנאש אינו נוזלי אלא מעט צמיגי. ככה זה צריך להיות.
מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת סכין מנקבים אותה בכמה מקומות. מצפים אותה בגנאש בעודה חמה.
מקשטים איך שרוצים.
את יתרת הגנאש מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר. בשעת הצורך מחממים מעט.