דובדבנים מסוכרים לעוגה הם סטייה קולינרית קלה שלי (החמורה יותר היא במבה עם ביסלי גריל). בכל פעם שאני מכינה עוגת יום הולדת או סלט וולדורף (האהוב על אבא שלי) אני מייד משלבת דובדבנים מסוכרים בעיקר כדי שיהיה לי מה לנשנש.
אבל כידוע הדובדבנים המסוכרים שנמכרים בסופר הם בכלל לא דובדבנים אלא כדורי ג׳לטין מסוכרים עם המון צבע מאכל. לכן החלטתי שאם אנחנו מסכרים קליפות הדרים אין שום סיבה שלא נסכר דובדבנים ונהנה מהדבר האמיתי.
אתמול ניסיתי את המתכון שחשבתי עליו ונדהמתי. ההכנה כל כך קלה והתוצאה מופלאה. דובדבנים אמיתיים מסוכרים לא דומים לשום דבר שטעמתם בעבר. הם נפלאים לעוגות, קוקטיילים, סלטים ואין גבול לדימיון. ומה שהכי כיף היא שאפשר גם לשמור את סירופ הבישול שמקריש אחרי הקירור והופך לריבה מופלאה או לחמם אותו טיפה והוא סירופ נהדר לגלידות וקינוחים.
מצרכים:
סלסילת דובדבנים קטנה
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
שוטפים את הדובדבנים,מוציאים את הדבעול ומגלענים אותם. אפשר לא לגלען אבל אז יש להזהיר את מי שאוכל…
בסיר מחממים את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מערבבים עד הרתיחה ולאחר מכן מפסיקים לערבב. כשהסירופ הופף לצלול מוסיפים את הדובדבנים ומנמיכים את האש לבינונית.
מבשלים את הדובדבנים בסירופ ומערבבים מדי פעם. מערבבים יותר כשהסירופ מצטמצם כדי שלא יישרפו. זמן הבישול הוא כחצי שעה. לקראת סוף הבישול, כשכבר נשאר מעט סירופ, מוציאים את הדובדבנים להתייצב על צלחת ושומרים את הסירופ בצינצנת מעוקרת.
כשהדובדבנים מתקררים מעבירים אותם לצינצנת אטומה. אני מעדיפה לשמור במקרר.