
אפיית חלה לשבת היא מנהג שאימצנו בבית מאז שהבנות שלי סיימו את תקופת הגן והן כבר לא חוזרות הביתה ביום שישי עם לחמניית חלה מנוזלת.
השילוב עם שום נולד מאהבתנו הרבה ללחם שום ובגלל שאנחנו אוכלים גם עם העיניים חשבתי על דרך יצירתית לשלב את השום ועשבי התיבול בחלה.
אין במתכון הזה חידושים מבחינת המרכיבים של החלה. החידוש הוא בנראות ובהגשה. אם יש לכם מתכון לחלה שעובד לכם, נהדר! אל תחליפו אותו. שדרגו אותו כך שכולם יפערו עיניים כשתגישו את החלה בארוחת שבת.
מצרכים ל 2 חלות גדולות:
1 ק"ג קמח מנופה
50 גרם סוכר
50 מ"ל שמן קנולה
1 כף מלאה שמרים יבשים
1 כף מלח
550-6 מל מים
לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים
מלח גס
4 ראשי שום
מעט שמן זית לשום
ענף רוזמרין וענף זעתר
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר והשמן במיקסר עם וו לישה.
יוצקים את המים תוך כדי לישה במהירות בינונית. ממשיכים ללוש כ 8 דקות עד לקבלת כדור בצק.
מכסים ומעבירים להתפחה ראשונה, כשעה.
מחלקים את הבצק ל 8 כדורים שווים, מכסים ומתפיחים כרבע שעה.
מכל כדור יוצרים נקניק ארוך, וקולעים חלה מ 4 רצועות. מסירים את החלק העליון של ראשי השום ומשלבים את השום תוך כדי הקליעה.
בסיום קליעת החלה שוזרים את ענפי התבלין. מעבירים לתבנית ומניחים להתפחה נוספת של כ 20 דקות
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ובתחתית התנור מניחים תבנית עם מים.
מברישים את החלה בביצה הטרופה עם המים, מפזרים מלח גס, מברישים את ראשי השום בשמן זית. ומעבירים לאפייה של כ 30 דקות.