טראפלס שוקולד קרמל

שוקולד וקרמל הם זיווג משמיים. הקרמל מתבל את השוקולד בטעם המיוחד שלו והשילוב ביניהם יוצר טראפלס דביקים ונמסים בפה. ממתק חלומי. מה צריך יותר מזה בימים חורפיים??

המתכון דורש הכנת קרמל, שהיא הסיוט של כל בשלן/אופה וחבל שכך. הכנת קרמל היא פעולה פשוטה מאד. הדבר הקשה בה הוא להתאפק לא לערבב את הסוכר!!! אם לא תיגעו בסוכר ותשמרו על אש בינונית הקרמל יצליח. וכדי להקל עליכם יותר- המתכון שלפניכם מתבסס על קרמל רטוב, כלומר סוכר עם מים ו 100 אחוזי הצלחה.

ואם בזיווג משמיים עסקינן- הצילומים היפהפיים בניצוחן של שרית גופן על הצילום ואינה גוטמן על הסטיילינג.

מצרכים לכדורי שוקולד קרמל: (הכמות תלויה בגודל הכדור)

3/4 כוס שמנת מתוקה

רבע כוס מים

1 כוס סוכר

כוס ורבע שוקולד (עדיף מריר 80% מוצקי קקאו אבל אפשר גם שוקולד חלב)

1 כף חמאה

אבקת קקאו משובחת לציפוי (או כל ציפוי שתבחרו)

אופן ההכנה:

בקלחת קטנה מחממים את השמנת עד לסף רתיחה

בקלחת קטנה אחרת (או מחבת) מכינים קרמל רטוב מהסוכר והמים- מערבבים את הסוכר והמים ערבוב ראשוני קל ומניחים להם להתבשל על אש בינונית, ללא ערבוב, עד שהסירופ משנה את צבעו לחום. אל תתפתו לערבב את הסוכר!! אם מתחיל להופיע צבע חום בדפנות הסיר מטלטלים מעט את הקלחת/המחבת כדי לאחד בין הקרמל בצדדים למרכז הסירופ.

לאחר שהתקבל קרמל אחיד מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות!!! מערבבים היטב בין השניים, אם חלק מהקרמל התקשה אפשר לערבב מעל אש בינונית עד שגושי הקרמל שנוצרו יימסו בחזרה. (כדי שלא יווצרו גושי קרמל גדולים חיממנו את השמנת מראש)

 מוזגים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס ונוצרת תערובת אחידה

מוסיפים כף חמאה, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 מקררים שעה במקרר.

בעזרת כפית לוקחים מעט מהתערובת, יוצרים כדור ומגלגלים באבקת קקאו (או בכל ציפוי אחר שבחרתם)

הצג תגובותסגור תגובות

2 Comments

  • שני
    Posted 25 במרץ 2020 22:30 0Likes

    וואווווווווו נשמע מדהים, האתר יפהפה!!! איזה יופי! תתחדשי 🙂 אם אפשר בקשונת? מה הזיכוי לקבל גם את המשקלים המדויקים? בכמויות הפח זה אף פעם לא יוצא לי מושלם לא משנה אם משתמשת בכוס מדידה או אחרת.. ושוב תתחדשי, זה מדהים!!

השאירו תגובה

דילוג לתוכן