ליקריץ

משהו טוב קורה לאחרונה בתחום הקונפיסרי בארץ. לפני 5 שנים כשרציתי ללמוד להכין ממתקים לא היה בארץ קורס מקצועי או ספר בישול שעסק בנושא ונאלצתי להתחיל את דרכי בתחום בתרגום סיזיפי של מתכונים ומידע מצרפתית לעברית. היום כבר יש יותר קורסים וסדנאות ממתקים בבתי הספר המקצועיים לבישול עם מנחים מהארץ ומחו"ל וכמובן את הספר "כישופי סוכר", שייקח אתכם יד ביד בדרך הבטוחה להפוך את הבית שלכם לחנות ממתקים ביתית.

(אפרופו סדנאות- היכנסו לטבלת הסדנאות שלי והצטרפו לסדנת ממתקים לקראת פורים!! המקומות אוזלים במהירות)

כשכתבתי את הספר היו עוד הרבה מתכונים לממתקים שירדו בעריכה בעיקר כדי להשאיר טעם של עוד. אז מעכשיו, אחת לתקופה אני אלמד אתכם להכין ממתק שלא קיים ב"כישופי סוכר". הפעם נתמקד בליקריץ, שוש, במבליק, רגליס, ליקריץ, ליקוריש או איך שאתם רגילים לקרוא לו.

מדובר בממתק עם טעם אניסי, שמכינים ממיצוי שורשי הצמח שוש קרח או מתמצית אניס. בעולם הממתק מיוצר בשלל צורות וגוונים, אנחנו בעיקר מכירים אותו בצורת סלילים שחורים. הוא קל מאד להכנה ולא דורש טכניקה מיוחדת, אלא רק שימוש במדחום סוכר, אבל אני בטוחה שלכל מכשפי הסוכר מבינכם כבר יש אחד בבית. ואם אתם מכשפי סוכר מתקדמים אני ממליצה לכם להשתמש במיצוי שורש הצמח לתיבול של ממתקים אחרים כמו סוכריות קרמל (כך הכנו בסדנה המדהימה של ז'ק ז'נה), סוכריות על מקל, מרמלדות או מרשמלו.

מצרכים:

40 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס סירופ תירס כהה

1/4 כוס חלב ממותק

2 כפות מולסה

6 כפות קמח מלא

כמה טיפות צבע מאכל שחור (לא חובה)

תמצית אניס

תבנית חד פעמית קטנה

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר את החמאה, סוכר, סירופ תירס, חלב ממותק ומולסה. מערבבים עד רתיחה ולאחר מכן מניחים לתערובת להתבשל ללא ערבוב עד שהיא מגיעה ל 116 מעלות במדחום סוכר.

מסירים מהאש ומוסיפים מיד את הקמח ואת צבע המאכל. מערבבים היטב.

מוסיפים כמה טיפות של תמצית אניס (לפי הטעם. להתחיל משתי טיפות ולהוסיף כל פעם טיפה אחת כדי לא לקבל טעם מודגש מדי)

מעבירים לתבנית מצופה בנייר אפייה ולמקרר להתגבשות ל 30 דקות.

חותכים לקוביות. שומרים בכלי אטום ללחות בקירור (בימים קרים אפשר בטמפרטורת החדר) אם רוצים ליצור סלילים כמו בחנות- מעבירים את התערובת לשק זילוף (במקום לתבנית) ומזלפים צינורות ארוכים עם צנתר מתאים על נייר אפייה. לאחר ההתייצבות מגלגלים לסליל.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן