ליקר שוקולד נוטלה

ליקר שוקולד נוטלה הוא הברקה שנולדה מתקלה כמו הרבה דברים טובים אחרים .(ידעתם שפאדג׳ נוצרמתקלה בהכנת קרמל?)

התקלה היתה ששכחתי לקנות שוקולד במכולת.. תקלה קטנה שיצרה מתכון מושלם! 

בהגדרה המילונית העבודה של ממתקאי/ מגדנאי/ קונפיסייה, היא לעסוק בכל המוצרים המבוססים על סוכר, ביניהם ליקרים, בעיקר ליקרים מפירות, סוכר ואלכוהול. 

רציתי להכין השנה ליקר דובדבני וישניאק אבל פיספסתי את העונה הקצרה שלהם כי פחדתי להגיע לשוקהכרמל בגלל הקורונה. 

בהמשך החורף נכין ליקר פירות מפתיע אבל עד אז, כפיצוי, תיכננתי לפתח מתכון לליקר שוקולד ביתי רק שלאקניתי שוקולד. 

מצאתי בארון צינצנת של נוטלה, שיחקתי עם היחסים בין מרכיבי המתכון והגעתי לתרכובת המושלמת לליקרנוטלה ביתי ומפנק קל להכנה!!! 

אפשר לשתות אותו עם קוביות קרח כקינוח בפני עצמו, אפשר להכין קוקטייל המשלב אותו, אפשר להשתמשבליקר כתיבול לטראפלס או כרוטב אלכוהולי לגלידה ועוד ועוד ועוד. 

מצרכים לבקבוק/ צינצנת של 1 ליטר: 

300 גרם נוטלה

300 מ״ל חלב

130 מ״ל שמנת מתוקה

80 גרם סוכר

150 מ״ל וודקה 

40 מ״ל קוניאק (דרגת vsop ומעלה) 

אופן ההכנה: 

בסיר מבשלים נוטלה, חלב, שמנת וסוכר תוך כדי בחישה. 

כשהתערובת מגיעה לרתיחה מניחים לה לרתוח עוד 2 דקות ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. 

מערבבים מדי פעם תוך כדי הקירור. 

כשהתערובת התקררה מוסיפים את הוודקה ואת הקוניאק. מערבבים היטב ומעבירים לבקבוק/ צינצנתמעוקרים. 

שומרים במקרר. (מחזיק 3 שבועות במקרר)

הליקר מסמיך במקרר ויש לערבב אותו לפני השימוש. 

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן