הכל התחיל מעוגת בטטות.
אומרים שסבתא שלי הייתה בשלנית מדהימה. אני זכיתי לטעום מהמאכלים שלה כשהייתי קטנה מאד ואני זוכרת בעיקר ריחות. כשאני מריחה עוף מתבשל ארוכות עם תפוחי אדמה ואפונה עולות לי דמעות. לפעמים אני מכינה את זה במיוחד רק כדי להריח את הריח. אבל כשהייתי בת 8 וסבא שלי נפטר, היא הפסיקה לבשל ולאפות.
סבתא שלי, רבקה שניידמן, היתה סבתא מיוחדת ואהובת ליבי. בכל יום שישי היא היתה באה לישון אצלינו , במיטה שלי, ואני לידה במיטת חבר. היינו מדברות לתוך הלילה, שומעות יחד שירים של משינה ואתי אנקרי וכל הזמן צוחקות. הייתי קשורה אליה בכל נימי נפשי וכשהיתי בת 21 היא נפטרה בשיבה טובה. שיבה טובה זה צמד מילים מתעתע כי זה אף פעם לא מנחם ואני תמיד מתגעגעת אליה.
אחת האגדות שקשורות ליכולות האפייה שלה היא עוגת הבטטות המפורסמת שלה. עוגה שאף אחד לא מצליח לשחזר אבל היא בלתי נשכחת עבור כל מי שטעם אותה. אני שומעת על העוגה הזו לא רק מבני משפחה אלא גם משכנים בכפר בו היא חיה (בית יצחק – שער חפר).
מחברת המתכונים המוכתמת שלה נמצאת בידי ולמרבה הצער המתכון לעוגה לא כתוב שם. פעם אחת כשהכנתי פונדנט ערמונים אמא שלי אמרה שהמרקם שלו מזכיר לה את עוגת הבטטות ומאז אני מנסה לבצע שיחזורים אבל בינתיים ללא הצלחה.
תראו עד כמה זה חשוב להחזיק בבית מחברת מתכונים משפחתית. לתת לסבתא או לסבא לכתוב את המתכונים שהם מכינים, שהטעם שלהם צרוב לנו בזיכרון, כך כשנתגעגע נוכל לשחזר את הטעם הבלתי נשכח.
בלי קשר לשימור הזיכרון אני עדיין מחזיקה מחברת מתכונים משל עצמי. לכל מתכון שאני רואה בסטורי או קוראת בבלוגים. משרבטת לי על המחברת ושולפת כשצריך. כזאת אני- ילדת אייטיז לנצח.
אני מתרגשת לספר שהאהבה שלי לנייר ולמילה כתובה הובילה אותי להוציא ליין של מוצרי נייר לפודיז, כשמחברת המתכונים היא הסנונית הראשונה.
בתחילת המחברת תמצאו 3 עמודים של טבלאות המרהזמינות שיעזרו לכם לתרגם כל מתכון למידות הנוחות לכם, לאחר מכן דפים מובנים למתכונים ולבסוף דפים לכתיבה חופשית של מתכונים לפי הנוחות שלכם.
המחברת נמכרת במחיר של 25 ש"ח כדי שכל נכד/נכדה יוכלו להעניק אותה לסבא/סבתא שלהם כמתנה שתחזור אליהם באהבה.
המחיר אינו כולל דמי משלוח.
לינק לתשלום
https://meshulam.co.il/s/74170295-50a9-f217-5c6b-1bc9ea447d85