מעמולים מתובלים

לפני כחודש זכיתי לאכול ארוחה מעשה ידיה המופלאות של השפית נאיפה מולא. הארוחה היתה לכבוד יום ההולדת של של אבישג שאר ישוב, המוכרת יותר כעוגל'ה שבת והתקיימה בביתה הירושלמי המהמם של חן קורן. זו היה האירוע הראשון שהייתי בו מזה זמן רב וכל כך נהניתי מהחברה ומהאוכל. הארוחה הייתה מורכבת מכל כך הרבה מנות במרקמים שונים וטעמים מיוחדים שכל מנה הפתיעה יותר מקודמתה. אבל במשך כל הארוחה חיכיתי לדבר אחד- למעמולים.

שי לי ליפא סיפרה לי שהיא כבר אכלה את האוכל של נאיפה והמעמולים שלה הם בלתי נשכחים.

ואכן, כשהמעמולים יצאו מהתנור הם לא היו דומים לשום דבר אחר שטעמתי. הם היו פריכים, דקים ועם טעם של תבלין מיוחד ברקע. נאיפה אמרה לי שהמתכון של הבצק מבוסס על שילוב בין סולת לקמח ואת הבצק וגם את התמרים (שהיא טוחנת לבד) היא מתבלת בבהרט.

המעמולים האלה לא נתנו לי מנוח. בשבוע שעבר כשהייתי בקניות בדרום תל אביב בחנות המופלאה של "חבשוש", רכשתי מחית תמרים אמיתית. 100 אחוז תמרים (שימו לב שמחיות התמרים בואקום בסופר לא מכילות 100 אחוז תמרים. במקרה כזה עדיף לטחון את התמרים לבד) והחלטתי להכין את המעמולים ביחד עם ליבי, בתי הקטנה. מדי שבת אנחנו אופות משהו יחד והשבוע קיבבנו מעמולים.

יד קטנה מקבבת מעמולים

המתכון עליו התבססתי הוא מתכון של בלקיס אבו רביע, אופה מחוננת מנצרת, שלפני 4 שנים עשתה אצלי בבית סדנת ממתקי רמדאן. זו היתה סדנא מופלאה בה למדנו להכין סוגים שונים של עוגיות והמתכון למעמולים מבוסס על שני סוגי בצקים שלמדנו בסדנא ומשלבים סולת וקמח. למתכון הוספתי בהרט כמו שלימדה אותי נאיפה ובאמת מדובר במעמול הכי טעים ופריך שאכלתי מימי.

לכ- 35 כדורי מעמול:

לבצק:

300 גרם סולת

180 גרם חמאה מומסת (למעמולים פרווה- 150 מ"ל שמן קנולה)

170 גרם קמח תופח

2 כפיות סוכר

150 מ"ל מים

חצי כפית בהרט

אבקת סוכר לקישוט

 למלית:

1 חבילה תמרים טחונים בואקום. שימו לב שמדובר ב 100 אחוז תמרים!

חצי כפית בהרט (כן. גם בבצק וגם במלית)

אופן ההכנה:

מערבבים את הסולת עם החמאה/ השמן ומניחים בצד לכשעתיים. (זה טיפ שלמדנו בסדנא עם בלקיס)

מוסיפים את הקמח, הסוכר והבהרט ומערבבים היטב.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים עד שנוצר בצק לח וגמיש אבל לא רטוב מדי. מניחים בצד לכחצי שעה כדי שהבצק יהיה נוח יותר לעבודה.

בינתיים מכינים את מלית התמרים. מחלצים את התמרים מהואקום ומוסיפים את הבהרט. לשים היטב את התמרים עם הבהרט עד שהתבלין מתפזר באחידות במחית.

יוצרים כדורים קטנים מהמלית ומניחים על ניר אפיה.

לוקחים כדור קטן מהבצק, משטחים אותו על היד ומניחים כדור מהמלית במרכזו. עוטפים את כדור המלית בבצק ומשתדלים שהמעטפת תהיה עד כמה שיותר דקה. אם יש עודפים מחזירים לקערת הבצק.

מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ובזמן שהתנור מתחמם אפשר לקשט את המעמולים עם המצבט המיוחד.

(שלי לא מקושטים כי לא מצאתי את המצבט).

מכניסים לאפייה עד שהמעמולים משחימים. זו נקודה חשובה מאד כי כשהמעמולים משחימים הם יהיו פריכים. לא שחומים מאד אבל כן שיקבלו צבע ולא יהיו לבנים. נכון שזה בניגוד למה שתמיד אומרים על מעמולים אבל תאמינו לי שזה סוד הפריכות של המעמול והוא הכי טעים כשהוא פריך ולא סטיקי. 

מקשטים את המעמולים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בקופסא אטומה ללחות.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן