מרווליוז

לינוי, הבת הבכורה שלי, חגגה אתמול יום הולדת 8 ואני די המומה מהמהירות שבה הגורה הקטנה שלי גדלה. כמו בכל יום הולדת הזיכרונות מציפים אותי ומעבר לזיכרונות האישיים והמשפחתיים, יום ההולדת שלה מציין עבורי נקודות מפנה מקצועיות. חודש אחרי שנולדה חתמתי על חוזה עם ידיעות אחרונות ועברתי מעיתון מעריב להיות כתבת בכלכליסט וליום הולדת 4 שלה כבר הכנתי את קולקציית הממתקים הניסיונית שלי. מאז היא ליוותה אותי בכל ההתפתחות המקצועית שלי. היא הצטרפה אלי כשמכרתי ממתקים בשוק האיכרים בהרצליה, בשוק האוכל בדיזנגוף וביפו, נתנה רעיונות לטעמי מרשמלו ומרמלדות, ארזה איתי מאות שקיות לירידי החלומות של נתנאלה ובעיקר נהנתה מהדבקת המדבקות, עזרה בכל ימי הצילום ל"כישופי סוכר" ועד היום היא הטועמת הראשונה של כל ממתק חדש וכל קינוח שאני מפתחת.

אחד היתרונות הגדולים עבורה בכך שאני עוסקת בתחום המתוק הם החיפושים אחרי ממתקים וקינוחים חדשים בחו"ל. באחד הביקורים המשותפים שלנו בפריז גילינו ליד השוק האהוב עלינו, שוק מובר, את חנות המרוויוזים של פרד, שהפכה לאתר חובה בכל ביקור בפריז.

מדובר בקינוח שמגיע מצפון צרפת על גבול בלגיה, נראה כמו קרמבו אבל הוא הרבה יותר מקרמבו. מדובר בשתי שכבות של דיסקיות מרנג, אחת על גבי השנייה, מפרידה ביניהן קצפת אוורירית שגם עוטפת אותן מהצדדים וכל הטוב הזה מגולגל בציפוי של שבבי שוקולד. לא מזמן כתבה שרון היינריך כתבה נהדרת על שוק מובר והחנויות סביבו וביניהן חנות המרוויוזים של פרד https://www.delitlv.co.il/magazine/posts/11102

את המרוויוז שהכנתי לצילומים ציפיתי בשבבי קוקוס קלוי לפי טעמה האישי של ילדת יום ההולדת, אבל אתם מוזמנים לצפות בכל ציפוי שאתם אוהבים.

ל 6 מנות

לדיסקיות המרנג:

2 חלבונים

70 גרם אבקת סוכר

70 גרם סוכר

לקרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

לציפוי:

שבבי קוקוס קלוי/ שבבי שוקולד/ קוקוס לבן/ אגוזים מסוכרים טחונים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 90 מעלות

מקציפים את החלבונים עם הסוכר ואבקת הסוכר עד שנוצר קצץ יציב.

מזלפים 12 דיסקיות על נייר אפייה בקוטר של 1 ס"מ ומשטחים כל עיגול עם גב של כפית.

אופים כשעה וחצי עד שהדיסקיות יתייבשו.

מניחים להתקרר

מקציפים את השמנת לקצפת חזקה

מתחילים בהרכבה:

מניחים דיסקית אחת של מרנג ומורחים עליה שכבה של קצפת (בערך בגובה של חצי ס"מ).

על הקצפת מניחים דיסקית מרנג נוספת ועליה עוד שכבת קצפת.

מחזיקים את המגדל הקטן שנוצר בבסיסו ומורחים סביבו קצפת בעזרת פלטה מדורגת קטנה כך שתיווצר כיפת קצפת שבסיסה דיסקית מרנג.

ממשיכים לאחוז בדיסקית הבסיס ומגלגלים את הכיפה בציפוי מכל הצדדים.

שומרים בקירור.

במקום קצפת אפשר להשתמש בגלידה (הרבה יותר טעים ומושחת)

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן