סוכריות קרמל חמאה מלוחה

היום העברתי באינסטגרם את הלייב הראשון שלי ובחרתם שאלמד להכין סוכריות קרמל חמאה מלוחה.

כל כך שמחתי כי אני באמת חושבת שקרמל זה השוקולד החדש!!

כפי שהסברתי, המתכון המצורף למטה הוא מתכון בסיס ואתם יכולים להוסיף את הטעמים האהובים עליכם- לשמנת אפשר להוסיף תבלינים אחרים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר, עשבי תבלין וכו. בשלב הוספת החמאה אפשר להוסיף (בנוסף לחמאה) שושוקלד, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, ממרח נוטלה ועוד, אפשר לפזר אגוזים שונים, פולי קקאו גרוסים ועוד ועוד. תנו לדימיון לשלכם להשתגע.

מצרכים :

200 מ"ל שמנת

5 גם וניל טחון

30גרם גלוקוזה

200 גרם סוכר

25 גרם חמאה מלוחה

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עם הוניל בסיר אחד

בסיר נפרד מכינים קרמל חום מהגלוקוזה והסוכר.

מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות ומערבבים היטב עד 120 מעלות

מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בקרמל

מניחים להתקרר ולהתייצב. לפני החיתוך מעבירים למקרר לחצי שעה כדי שיהיה קל יותר לחתוך.

עוטפים כל סוכריה בצלופן ושומרים בכלי אטום ללחות (עדיף במקרר)

הצג תגובותסגור תגובות

2 Comments

  • נועה
    Posted 19 באפריל 2020 18:28 0Likes

    אפשר להשתמש בתמצית וניל?

    • רונית צין קרסנטי
      Posted 20 באפריל 2020 10:41 0Likes

      הי,
      תמצית וניל פחות מתאימה כי היא תלך לאיבוד מבחינת הטעם והיא גם תוסיף לחות. עדיף משחת וניל .

השאירו תגובה

דילוג לתוכן