התגעגעתי אליכם!! עבר הרבה זמן מאז הפוסט האחרון- נסעתי לטיול מופלא בהולנד (אני עוד אספר לכם עליו), פסח, ימי הזיכרון והעצמאות, יום הולדת ומה לא. אבל עכשיו אני חוזרת בכוחות מחודשים ורעננים.
הפיד שלי כבר גדוש במתכונים לעוגות גבינה אבל עדיין קשה לי להתפנות לשבועות כשהשבוע הוא שבוע ל"ג בעומר. למרות שנדמה שקרטושקה מהמדורה הוא פסגת הקולינריה של החג, דווקא במדורה עצמה אפשר להכין את אחד הקינוחים הכי כיפיים וקלים שיש- ס'מורס. מקור השם הוא קיצור ל some more והכוונה היא לסנדוויץ' העשוי מביסקוויטים אמריקאים בשם גרהם קרקר (קשה מאד להשיג בארץ), שוקולד מומס ומרשמלו צלוי מהמדורה. מדובר בקינוח הקמפינג האולטימטיבי ובספרי ההיסטוריה כתוב כי נמצאו אזכורים לקיומו עוד בשנות ה- 20 של המאה הקודמת בספרי מתכונים של תנועת הצופים האמריקאית.
הכנת ס'מורס לפי גרסת המשקיענים מצריכה אפיית גרהם קרקר, הכנת מרשמלו עבודת יד והרכבה. אני היום אלך על גרסת "אימא שחייבת לצאת עוד שעה למדורה של בית הספר"- אז קניתי מראש עוגיות חמאה איכותיות, 100 גרם שוקולד, סוכריות קונפטי וקופסא של מרשמלו וניל ותות שהכנתי שלשום (אני מרשה לכם באופן חד פעמי לקנות מרשמלו בסופר).
בנוסף לקחתי קערת זכוכית קטנה וכמה שיפודים.
שפדו את המרשמלו, חממו אותם במדורה, הניחו מיד על העוגיות וסגרו לסנדוויץ'.
המיסו את השוקולד בקערת הזכוכית, טבלו את קצות הסנדוויץ' בשוקולד המומס ואז בסוכריות קונפטי.
הנאה מובטחת!!! חג שמח!