עוגיות בירה

בירה היא מוצר נהדר לאפייה כי היא מעניקה טעם עמוק וייחודי שקשה לזהות אותו בהתחלה, טעם מסתורי ומעניין. היא משתלבת מצוין עם תפוז, דבש  או שוקולד, עם כל אחד לחוד אבל עדיף עם כולם ביחד כמו בעוגיות שלפניכם.

מדובר בעוגיות אגדיות. לא פחות. קראנצ'יות, קלות להכנה, עם צבע מקסים הודות לסירופ הבירה והדבש שמהווה בסיס למתכון. כל האלכוהול מתאדה בבישול הסירופ אז הן כמובן מתאימות לילדים. ואחרי הקדמה כזאת אני בטוחה שאתם כבר מתחילים בהכנות!

מצרכים: (כמות העוגיות תלויה בגודל העוגייה שאתם מעדיפים)

2 בקבוקי בירה לבנה (360 מ"ל כל אחד, לא משנה איזה מותג)

רבע כוס דבש

150 גרם חמאה

1 כוס סוכר

רבע כוס סוכר חום

1 ביצה

חצי כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

קליפה מגורדת מתפוז שלם

1 כוס שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות

מבשלים את הבירה והדבש בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד לרתיחה ואז מפסיקים לערבב ומניחים לשניים להתבשל עד שמתקבל סירופ שהצטמצם לכמות של שליש כוס. (תהליך שאורך כ 20 דקות בישול)

מניחים להצטנן.

בקערת המיקסר מערבלים באמצעות וו גיטרה את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום. כשהתערובת אוורירית מוסיפים את הביצה והווניל.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וגרידת תפוז

מפעילים את המיקסר ומוסיפים לתערובת החמאה חצי מהחומרים היבשים, את סירופ הבירה ואת החצי השני של היבשים.

מוסיפים את השוקו צ'יפס ומערבלים עד שהם מתפזרים בתערובת.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה.

אופים כ 18-20 דקות

מניחים להצטנן לחלוטין ושומרים בכלי אטום ללחות.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן