עוגיות זעתר

איזה מזל שהאביב לא שמע על הקורונה והוא ממשיך בשלו כרגיל. הגינה שלי מלבלבת ושמחה- ריח פריחת ההדרים באוויר, עצי המנגו והליצ'י כבר מוציאים פריחה שממנה יצאו הפירות וערוגות התבלינים משתגעות עם צמיחה מוגברת של רוזמרין וזעתר.

ההמשכיות הזו של הטבע מעניקה לי ניצוץ של אופטימיות במיוחד בזמנים הקשים האלה ויכול להיות שהעולם הגשמי שלנו עצר מלכת אבל הטבע מראה לנו את האור בקצה המינהרה ואני מנסה להיאחז בזה.

במקביל ההכנות לפסח בעיצומן. אין שמחה והתרגשות לקראת החג כי זה באמת הולך להיות ליל סדר מוזר אבל אני כבר התחלתי להכשיר את המטבח ולחסל את מלאי הקמח.  

אחד המתכונים שמככבים אצלי במטבח הוא מתכון לעוגיות זעתר. מתכון קל ומהיר, מחומרים שתמיד יש בבית, טבעוני ואני כבר מקדימה תשובה לשאלה שבטח תעלה אצל כולכם- כן. אפשר לשלב כל צמח תבלין אחר שאתם אוהבים ואתם כבר יכולים להכפיל כמויות כי הן יתחסלו.

להכנת העוגיות לא צריך מיקסר, הקצפות, המסות ועירבולים. הכל בקערה אחת אז תנו לילדים להכין אותן מההתחלה ועד הסוף (רק עיזרו להם לשרול את החומרים) והם יתמוגגו

מצרכים ל כ 20 עוגיות (תלוי בגודל הכדורים):

2 כוסות קמח

חצי כוס שמן זית

1/3 כוס סוכר (אפשר גם חצי כוס אם רוצים עוגיות טיפה יותר מתוקות)

1 כפית אבקת אפייה

חצי כוס עלי זעתר טריים קצוצים

חצי כוס מים חמימים

אבקת סוכר לציפוי אחרי האפייה.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות

בקערה מערבבים היטב את הקמח, שמן הזית, סוכר, אבקת אפייה והזעתר.

מוסיפים את המים ומערבבים עד שנוצר בצק נעים ונוח לעבודה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה

יוצרים מהבצק כדורים קטנים וטיפה משטחים אותם.

מכניסים לאפייה של כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

מוציאים להצטנן על השיש. מפזרים עליהן אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן