בתור ילדה תמיד אמרו לי שהבננות הבשלות מדי, עם הכתמים השחורים הן דבש. אני בטוחה שכולכם שמעתם את המילה השאת ועדיין הבננות האלה נותרו מיותמות…
היום אני יודעת להעריך את הבננות הבשלות מדי ושמחה מאד לקראתן כי אני יודעת שאכין מהן את עוגת הבננות והקרמל המושלמת בעולם. בכל קינוח שאני מכינה אני מנסה להביא משהו מעולם הממתקים שישדרג וייתן את הטוויסט המיוחד. בעוגה הזאת מדובר בשילוב של רוטב קרמל פשוט להכנה ואין לי מילה אחרת חוץ ממעדן לתאר את העוגה הזאת. הקרמל החם שנמזג על העוגה ממש לפני האפייה נותן לה טעם ומרקם ממכרים. תכינו ותבינו.

מצרכים לעוגת אינגליש קייק אחת:
2 בננות בשלות מעוכות למחית
80 גרם חמאה מלוחה (כן. מלוחה. לא טעיתי. אם אין אז רגילה)
100 גרם סוכר
1 ביצה
1/2 כוס רוויון
מעט וניל (אבקת וניל או משחת וניל)
1/2 1 כוס קמח תופח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לקרמל- 100 גרם סוכר ו 100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מערבלים במיקסר ידני או במיקסר עומד עם וו גיטרה את החמאה והכמות הראשונה של הסוכר (100 גרם) במשך כ 3 דקות.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל
מוסיפים את הרוויון והוניל וממישיכם לערבל עוד כ 6 דקות.
מוסיפים את מחית הבננות תוך כדי ערבול.
מקפלים לתערובת את הקמח והסודה לשתיה.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
מחממים את התנור ל 170 מעלות
מכינים את הקרמל: בסיר מחממים את הסוכר ( 100 גרם) לקרמל בצבע ענברי. בהתחלה תוך כדי טלטול עדין של הסיר ואז באמצעות כף עץ שוברים את גבישי הסוכר שנותרו עד שכל הסוכר נמס ומקבל צבע ענברי. ממשיכים לבשל עד שהקרמל צלול ונזהרים לא לשרוף אותו.
מוסיפים את השמנת בזהירות וממשיכים לערבב היטב עד שהיא והבוכר מתאחדים לתערובת אחת.
מוזגים את הקרמל על העוגה ומשיישים באמצעות סכין.
מעבירים לאפייה של כ 30-45 דקות.
6 Comments
נגה
היי! עשיתי את המתכון שלך והוא מעולה! תודה רבה (:
יש אפשרות להכין את העוגה בלי בננה? תחליף אחר או פשוט להוריד?
רונית צין קרסנטי
הי נוגה,תודה! אפשר להוריד את מחית הבננות
נגה
היי ! עוגה מעולה תודה על המתכון!
יש אפשרות להוריד או להחליף את הבננות במשהו אחר?
רונית צין קרסנטי
הי! תודה! אפשר לוותר על הבננות ואז יוצאת עוגת שיש קרמל
הגר
היי! נראה מעולה! אפשר לעשות את זה בעוד עוגות? לשפוך רוטב קרמל על עוגות בחושות אחרות?
רונית צין קרסנטי
ברור!! וכמה שיותר קרמל על כמה שיותר עוגות