עוגת התפוזים היוונית המפורסמת מאלונדה

עוגת התפוזים היוונית הזאת תפסה אותנו בהפתעה מוחלטת. ב 12 השנים האחרונות כמעט מדי קיץ אנחנו נוסעים לחופשה ארוכה ביוון, תמיד לאותו מקום (אלונדה, כרתים) שוכרים בית וחיים כמו המקומיים. מתוקף הוותק כבר יצרנו קשרים עם בעלי חנויות, בתי קפה, מסעדות, האופה המקומית ותמיד כשאנחנו מגיעים יש לנו סבב של חיבוקים ונשיקות עם החברים היוונים שלנו. (אני מאד מקווה שזה יקרה גם השנה…..)

בכל ביקור אנחנו תמיד הולכים למסעדת קנאלי באלונדה. מסעדה חלומית שממוקמת על שפת המים וחלק מהאורחים אפילו מגיעים בסירות למסעדה. כל מנה שהם מוציאים מהמטבח היא מושלמת. לא פחות. אבל אף פעם לא הגענו לחלק של הקינוחים. היוונים בדרך כלל הם לא אנשים של קינוחים והם נוהגים לסיים את הארוחה בצלחת פירות טריים במיוחד מהעונה. בקיץ זה בדרך כלל אבטיחים וענבים. השנה הגענו למסעדה אחרי יום ארוך בים והיינו רעבים במיוחד, הבנות ביקשו קינוח והמלצר אמר שעוגת התפוזים שלהם היא הקינוח הכי מפורסם. לא ציפינו למשהו מיוחד והיינו בהלם כשטעמנו אותה. עוגה כל כך אוורירית, ג'וסית, מפוצצת בטעמי תפוז ומאד מזכירה ברד פודינג קליל. בתוך 4 שניות היא נמחקה והזמנו עוד אחת כדי לפענח מה בעצם אכלנו.. ביקשתי מהמלצר, שאנחנו מכירים היטב, שיסדר לי בוקר אפייה עם רנה, האופה של המסעדה. הוא אירגן את זה ולמחרת בבוקר חזרתי למסעדה ואפיתי עם רנה את העוגה. שמרתי את הדף של מתכון בתוך הדרכון שלי וצילמתי אותו גם בטלפון שלי וגם בשל בעלי כדי שחס וחלילה הוא ילך לאיבוד.

אז הנה הוא לפניכם, המתכון של מסעדת קנאלי לפורטוקלופיטה, עוגת תפוזים יוונית, שהיא מעין ברד פודינג מפילו. העוגה לא קמח מכיוון שאת הקמח מחליפים עלי הפילו.

מצרכים לתבנית בגודל של 28X20 (או קרוב לזה. אפשר גם עגולה):

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס ריוויון

3/4 כוס שמן זית

גרידה משני תפוזים

חצי כפית אבקת אפייה

250 גרם עלי פילו

לסירופ: 1 כוס סוכר, חצי כוס מיץ תפוזים, תפוז פרוס

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הריוויון, שמן  הזית וגרידת התפוזים.

חותכים לרצועות קטנות את גליל הפילו ומתחילים להוסיף בהדרגה את עלי הפילו לתערובת, ומערבבים היטב כך שכל עלי הפילו יצופו בתערובת.

בחצי הדרך מוסיפים את אבקת האפייה.

מסיימים לערבב את כל עלי הפילו.

מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת ומפזרים בעזרת ספטולה את התערובת בתבנית כדי שתהיה שכבה אחידה.

מעבירים לאפייה עד שפני העוגה שחומים ( כ חצי שעה- 40 דקות)

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ- מביאים לרתיחה את הסוכר, מיץ התפוזים והתפוז הפרוס. ומניחים להתקרר בצד.

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים אותה בצד לספוג את הסירופ.

אפשר לשמור קצת סירופ בצד להגשה.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן