עוגת דבש וטימין

אני טיפוס של חורף. מבחינתי חורף זה שיק וקיץ זה שוק. אז אתם יכולים לתאר את האכזבה העמוקה שחשתי כשהכריזו בשבוע שעבר על היום הראשון של האביב ואת האושר שחוויתי לפני יומיים כשהיה כאן אפור וגשום. זה כמובן לא אומר שאני לא יודעת ליהנות מהיתרונות שמביא אתו האביב, שאחד מהם הוא גינת התבלינים המוריקה שלי במרפסת. העציצים מלאים כל טוב- בזיליקום, לואיזה, נענע, לבנדר, תימין, רוזמרין, זעתר ועוד, מה שגרם לי להכין עוגה בחושה, עסיסית במיוחד, המשלבת חמאה חומה וטימין ומבוססת על מתכון של דונה היי. את המתכון מצאתי בכתבה שהיללה (ובצדק) את השימוש בחמאה חומה בקינוחים. מדובר בחמאה שמומסת בחום נמוך ומופרדת לשומן חמאה ומוצקי חלב. במהלך החימום מוצקי החלב שוקעים לתחתית הסיר ואם הם מחוממים בעדינות הם מתחילים להשחים. זה רגע שצריך להיזהר בו וברגע שהם מקבלים גוון חום כמו של אגוזים קלויים וגם ארומה אגוזית יש להסיר את הסיר מייד מהאש כדי שלא יישרפו. הארומה המופלאה של החמאה החומה מעניקה לעוגה טעם עמוק והשילוב עם טימין הוא שמימי.

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:

150 גרם חמאה

3/4 כוס דבש

1/2 כוס חלב

2 ביצים טרופות

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס סוכר

טימין לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 160 מעלות

בסיר קטן ממיסים את החמאה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהיא משנה את צבעה לחום ובעלת ריח אגוזי. מסירים מייד מהאש.

בקערה גדולה טורפים את החמאה החומה, דבש, חלב, ביצים ווניל לתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה, סוכר וכמה עלי טימין וטורפים שוב.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

את יתרת החמאה (50 גרם) מבשלים שוב עד שהיא משנה את צבעה לחום, מוסיפים עוד טימין ומורחים על העוגה החמה.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן