קרמבו כבר מזמן נצרב בתודעה הישראלית כאחד ממבשרי הסתיו, וכמי שחובבת חורף אני ממש מתרגשת לראות את הקרמבואים מפציעים במכולת. עבורי יש עוד סימן שמגיע הסתיו והוא יום ההולדת של לינוי בתי הבכורה שמתקיים היום, 8.10. היום שבו הפכתי לראשונה לאמא.
לינוי היא חובבת קרמבואים ידועה ולפני כשנתיים החלטתי להכין ליום ההולדת שלה עוגת קרמבואים. ההצלחה היתה מסחררת ומאז זו העוגה שמככבת אצלינו בימי הולדת.
השילוב של הקרמבו בעוגה מעניק לה מרקם סטיקי מיוחד. גם את הביסקוויט משאירים באפייה והוא גם תורם את שלו. ובכלל מה יכול להיות רע מהשילוב בין עוגת יומולדת לקרמבו? אין ספק שזה זיווג משמיים.
חשוב שתדעו שבמהלך האפייה הקרמבואים לא תמיד נשארים במקומם אז נסו כמה שיותר לשתול אותם בתערובת. ממש העבירו עם כף תערובת מסביבם כדי שיינטעו בתחתית.
עוד נקודה חשובה היא לאפות עם נייר כסף כדי למנוע שריפה שלהם.
שיהיה לכם סוף שבוע נפלא וטעים כמו עוגת קרמבו מקרמבו.
מצרכים לתבנית בגודל 24-26:
חבילת קרמבו של 8 יחידות
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
7 כפות קקאו (לא שוקולית)
3 ביצים
1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
חצי כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי: 150 גרם שוקולד חלב/ מריר (לפי הטעם האישי)
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
בקערה גדולה טורפים את הביצים וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הקקאו וממשיכים לטרוף היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה, המים ומיץ התפוזים.
כשתערובת הנוזלים הומוגנית מוסיפים את הקמח ואת הסודה לשתייה. מערבבים היטב.
לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה מוזגים רבע מתערובת העוגה.
מסדרים את הקרמבואים על התערובת ומוזגים מעל את יתרת התערובת.
מנסים לסדר ו "לשתול" את הקרמבואים בתערובת כדי שיזוזו כמה שפחות במהלך האפייה
מכסים בייר כסף ואופים בתנור כ 45 דקות (תלוי בתנור)
מכינים את הציפוי- שוברים את השוקולד לקוביות בקערה.
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד.
מערבבים היטב ומוזגים את הציפוי על העוגה ברגע שיוצאת מהתנור.