פונדנט ערמונים

אחד מסימני החורף המובהקים עבורי הם הערמונים הקלויים. בתור ילדה חיכיתי תמיד להופעתם בדוכן של מוכר הקוקוס והממתקים בכיכר ציון בנתניה. אני זוכרת את הטעם של הערמון הקלוי הראשון מתוך שקית הנייר החומה ואת ההתרגשות שאחזה בי שהנה החורף מגיע.

בביקור השנתי שלי בפריז בסתיו אני תמיד דואגת לארגן לעצמי "ארוחת ערמונים"-  קונוס ערמונים קלויים מהמוכרים בפינות הרחוב, ערמונים מסוכרים אצל פייר הרמה וכמובן את פונדנט הערמונים הממכר בשוק מובר.

קשה לדמיין שפעם ערמונים נחשבו בשר לעניים. רק אחרי שגילו את הקסם שנוצר במפגש בין ערמונים לסוכר הם זכו לתהילה והפכו למטעמים לעשירים. יש הטוענים כי הפעם הראשונה שבה סיכרו ערמונים היתה באולם המראות בארמון ורסאי בתקופתו של המלך לואי ה 14. אבל ערמונים מסוכרים הם לא המעדן היחיד שנוצר במפגש בין ערמונים לסוכר. גם מחית ערמונים מייצרים מבישול של ערמונים בסירופ סוכר ומהמחית הזו מכינים את פונדנט הערמונים שלפניכם.

מדובר בעוגה ללא קמח עם מרקם פאדג'י, נמסה בפה, שהטעם המיוחד שלה לא עומד בקנה אחד עם קלות ההכנה והחיבור עם השוקולד הוא פשוט שמימי. לא פחות. את מחית הערמונים אפשר לקנות בחנויות מתמחות אבל אפשר גם להכין לבד בבית אם ממש מתעקשים (יש הרבה מאד מתכונים ברשת להכנת מחית ערמונים ביתית).

לתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 ביצים

500 גרם מחית ערמונים

50 גרם חמאה + מעט חמאה לשימון התבנית

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

מקציפים את הביצים ולאחר שנוצר מעט קצף מוסיפים את מחית הערמונים.

מקציפים יחד עד לתערובת הומוגנית.

ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר קטן ומוסיפים לתערובת הביצים והערמונים.

מערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב בחמאה גם בתחתית וגם בדפנות.

אופים כחצי שעה.

מניחים לפונדנט להצטנן לחלוטין!!!

מעבירים סכין בדפנות העוגה ומחלצים אותה לצלחת מלבנית.

שומרים במקרר.

אפשר להגיש את הפונדנט עם קצפת בצד (לטעמי אין צורך)

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן