פונדנט קרמל חמאה מלוחה

פונדנט הוא למעשה "עוגת לבה", מוצקה מבחוץ ובפנים רכה ונוזלית. לרוב מדובר בקינוח שוקולדי אבל מאחר ואני הצהרתי לא פעם שקרמל הוא השוקולד החדש, הפונדנט שלפניכם מבוסס על הממתק האהוב עלי- קרמל חמאה מלוחה.

אל תפחדו מהכנת קרמל. זה באמת לא כל כך נורא כמו שמדמיינים. נסו פעם אחת ותיווכחו. הסוד הוא לשחק עם האש- לא גבוהה מדי כדי שהסוכר לא יישרף מהר, ולא נמוכה מדי כדי שהסוכר יתקרמל בזמן סביר וגם שתוכלו לשלוט בתהליך.

אם אתם רוצים להכין את הפונדנט מראש, הכינו הכל עד שלב האפייה, שאותו תבצעו ממש סמוך להגשה. כי פונדנט מושלם ולא משנה אם הוא משוקולד או קרמל צריך להגיש חם ורוטט.

מצרכים ל 6 מנות אישיות:

200 גרם סוכר

3 כפות מים

מעט מלח

150 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם חמאה

3 ביצים

50 גרם קמח

מלח ים אטלנטי או מלדון לקישוט

6 כוסות לאפיית פונדנט או תבניות אישיות מנייר המתאימות לאפיית מאפינס

 אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים את הסוכר, המים והמלח. לא מערבבים ולא נוגעים עד שהסוכר מתחיל לרתוח ולשנות את הגוון לצבע ענברי. אז מתחילים בעדינות ועדיף עם כף עץ לערבב בזהירות את הסוכר ולבשל עד שנוצר קרמל צלול בלי גושי סוכר. כדאי להנמיך מעט את האש כדי שהסוכר לא יישרף במהירות.

במקביל לחימום הסוכר, מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לקרמל כשהוא צלול. היזהרו בשלב הוספת השמנת והרחיקו את הפנים מהסיר!!

מבשלים את הסוכר עם השמנת תוך כדי ערבוב עד שהתערובת הומוגנית. התהליך אורך כ 4 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתערובת מתאחדת.

מניחים להצטננות של 10 דקות.

טורפים לתוך התערובת 3 ביצים, אחת אחרי השנייה ולאחר מכן את הקמח.

מעבירים לתבניות האישיות, מקשטים במלח ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. כ- 12 דקות.

שימו לב שפונדנט צריך להיות יציב בצדדים ורוטט במרכז. בכל תנור יש זמן אפייה אחר אז שימו לב אחרי 10 דק אפייה למצב הפונדנט והשגיחו עליו היטב כדי שלא יאפה יותר מדי.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן