פוקצ'ת ענבים טוסקנית- Schiacciata all'Uva

החופשה המועדפת עלי ועל המשפחה שלי היא טיול מסע ברכב. לפני 3 שנים נסענו לטיול כזה באיזור טוסקנה ולנו במלון מבודד בלב ליבו של קיאנטי. קיאנטי הוא איזור הממוקם בין פירנצה לסיינה, ומשמו נגזר שמו של היין האדום המפורסם העשוי מענבי סאנג'ובזה הגדלים שם.

אנחנו נסענו לטיול בחודש אוקטובר, במהלך חגיגות הבציר של הסתיו וכל מאפייה בתקופה זו של השנה מתהדרת במאפה הנקרא "Schiacciata all'Uva", פוקצ'ת ענבים.

מדובר במאפה עונתי, שניתן להשיגו רק בחודשים ספטמבר ואוקטובר, וההופעה שלו במאפיות מפירנצה ועד סיינה ובמיוחד בקיאנטי בעצם מסמלת את סופו את הקיץ.

זו פוקצ'ה קצת רטובה,, מעט דביקה, מאד מתוקה ומלאה בעסיס של ענבים שמתפוצצים בפה אחרי האפייה. נסו להשיג את הענבים שחורים בעלי הטעם העוצמתי ביותר, אלו המתאימים ליין.

התמונה היפהפיה צולמה על ידי שרית גופן, סטיילינג- אינה גוטמן, כחלק מפרוייקט "לה דולצ'ה ויטה" שעשינו יחד על עולם המתוקים האיטלקי

מצרכים לתבנית תנור:

500 גרם קמח

20 גרם שמרים טריים

400 מ"ל מים פושרים

75 מ"ל שמן זית

500 גרם ענבים שחורים

80 גרם סוכר

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים את הקמח.

מערבבים את השמרים ב 150 מ"ל מהמים הפושרים ומוסיפים לקמח.

מתחילים ללוש עם וו לישה ומוסיפים לאט לאט את יתרת המים. מדובר בבצק די דביק וצריך ללוש אותו יותר זמן עד שהוא נעים למגע.

מוסיפים 1 כף מהשמן וממשיכים ללוש.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. .

שוטפים היטב את ענבים ומייבשים היטב.

מחממים את התנור ל 190 מעלות.

משמנים את תבנית התנור היטב.

בידיים משומנות היטב מחלקים את הבצק לשני חלקים כשאחד טיפה יותר גדול מהשני.

את החלק הגדול יותר משטחים על תבנית המשומנת. משטחים את הבצק באמצעות הידיים המשומנות.

מפזרים 2/3 מהענבים על הבצק.

מפזרים על הענבים חצי מכמות הסוכר ו 30 מ"ל שמן זית.

מותחים את יתרת הבצק לגודל התבנית ומניחים על הענבים. מנסים לכסות כמה שיותר את החלק התחתון של הפוקצ'ה ומחברים בין שני החלקים כדי שייסגרו.

מועכים מעט את הפוקצה כדי ששני החלקים יתהדקו. לא לשטח!!

מפזרים מעל את יתרת הענבים, הסוכר ושמן הזית.

אופים בתנור כ 30 דקות עד שהפוקצ'ה אפוייה והענבים עומדים להתפקע.

מניחים להתקרר היטב ואז מפזרים אבקת סוכר

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן