קומקווטים מסוכרים

עונת הקומקווטים, התפוזים הסיניים, החלה וכבר נתקלתי באנשים רבים שהעלו לרשת שאלה מה לעשות עם היבול הנאה כדי שלא יירקב. התשובה האולטימטיבית היא כמובן ריבה אבל לא רק.

פירות מסוכרים בשלמותם הם ממתק עתיק יומין וטעים במיוחד ששומר גם על מראה הפרי ואפשר ליהנות גם מהקליפה המסוכרת (במקרה של פירות הדר) בעת העתיקה נהגו לסכר פירות עונתיים כדי לשמרם וליהנות מהם בעונה בה לא היו זמינים. היום רוב הפירות זמינים לנו רוב השנה אבל זה כמובן לא צריך למנוע מאתנו לסכר אותם. פירות מסוכרים בשלמותם הם מעדן של ממש ואפשר להשתמש בהם לא רק כממתק אלא גם כתוספת לסלטים, פשטידות, מאכלי עוף ובשר וקישוט לקינוחים.

תהליך הסיכור הוא פשוט- מרתיחים סירופ סוכר ומשרים בו את הפירות בשלמותם. אם מדובר בפירות הדר- מבשלים אותם כמה דקות בסירופ ואז משרים ללילה. למחרת מוסיפים עוד סוכר כדי להעלות את ריכוזו בסירופ. חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שהסירופ חודר את הפרי ומסכר את כולו.

אל תעיזו לשפוך את סירופ הסוכר!! הוא כבר מתובל בטעם הפרי וישמש אתכם להכין רטבים לסלטים, לגלידות ולקינוחים שונים. שמרו אותו בצנצנת מעוקרת במקרר.

מצרכים:

500 גרם קומקווטים

1 ליטר מים

1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הקומקווטים.

בסיר גדול מרתיחים מים (לא את הכמות שבמצרכים) ומוסיפים את הקומקווטים למים לאחר הרתיחה. מניחים להם להתבשל במים הרותחים כ 5 דקות ומסננים.

בסיר אחר מרתיחים 1 ליטר מים (מהמצרכים) ו – 600 גרם מהסוכר. לאחר שהסירופ רותח והופך לצלול מוסיפים את הקומקווטים ומניחים להם להתבשל בסירופ 5 דקות.

מכבים את האש ומניחים לקומקווטים ולסירופ להצטנן במהלך הלילה.

למחרת, מוציאים את הקומקווטים מהסירופ. מוסיפים לסירופ 200 גרם סוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקומקווטים לסירופ הרותח ומנייחים להתבשל 5 דקות ברתיחה. מכבים את האש ומניחים להצטנן לילה שלם.

למחרת חוזרים על הפעולה עם 200 גרם הסוכר הנותרים.

מעבירים לצינצנת או קערה ושומרים בקירור וזכרו לשמור את סירופ הסוכר

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן