קוקוס ורוד

קוקוס ורוד הוא אחד הממתקים האהובים עלי ואחד הממתקים הכי ישראליים שיש. הוא סוג של קונצנזוס כי קשה למצוא מישהו שלא אוהב ממתק קוקוס ורוד. הממתק הכי "סוגר פינה" שיש.

בימים האלה של פסח, כשמגוון המזונות די מצומצם, הקוקוס הוא כוכב הקינוחים וההכנה הקלה של הממתק יכולה גם לשתף את הילדים שכבר התחילו לטפס על הקירות. הם יזדקקו לעזרה רק בשלב בישול סירופ הסור אבל את כל פעולת הגילגול והציפוי הם יכולים לעשות לגמרי לבד.

כשביקרתי ביוון בחודש אוגוסט האחרון הופתעתי לגלות שממתק הקוקוס מככב שם ואפילו בטעמים שונים. מצאתי קוקוס רימונים, קוקוס עם מסטיקא ואפילו קוקוס עם פיסטוקים. גם אתם יכולים לשלב טעמים ולהוסיף פיסטוק טחון לקוקוס, להחליף את המים בבישול סירופ הסוכר במיץ פרי או לשנות את הציפוי הורוד בציפוי אחר.

במקרה הזה אני אוהבת את הממתק הבסיסי שמחזיר אותי בשנייה לילדות.

מצרכים לכ- 15 חטיפים (תלוי בגודל):

180גרם סוכר

130 מ"ל מים

30 גרם גלוקוזה

230 גרם קוקוס. אפשר לשלב גם קוקוס קלוי. (שימו לב שאם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס)

20 גרם חמאה

לציפוי: 100 גרם קוקוס לבן וכמה טיפות של צבע מאכל ורוד טבעי או מעט סירופ פטל

אופן ההכנה:

מכינים את הציפוי: מערבבים את הקוקוס וצבע המאכל יחד עד לקבלת קוקוס ורוד

מכינים את ממתקי הקוקוס:

מרתיחים בסיר את הסוכר, המים והגלוקוזה ומניחים להתקררות.

במיקסר בעל וו גיטרה מערבבים את הקוקוס והחמאה לצערובת אחידה. מוסיפים תוך כדי ערבול את סירופ הסוכר לאחר שהצטנן ומערבבים עד לתערובת אחידה ודביקה מאד. שימו לב שאם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד קוקוס.

יוצרים מהתערובת גליל ארוך וחותכים בגודל הרצוי ולאח רמכן מגלגלים בקוקוס הורוד.

מניחים לגלילים להתייבש על רשת בטמפרטורת החדר כשעתים שלוש או עד שמתקבל מעטה חיצוני קשה.

שומרים בצנצנת אטומה ללחות או במקרר.

הצג תגובותסגור תגובות

2 Comments

  • אורלי
    Posted 13 באפריל 2020 6:04 0Likes

    המתכון נראה ממש ידידותי למתחילים, תודה על ההסבר המפורט
    אני רק תוהה איפה קונים גלוקוזה

    • רונית צין קרסנטי
      Posted 20 באפריל 2020 10:42 0Likes

      תודה רבה! אפשר סירופ תירס באותה כמות. יש סירופ תירס בכל סניפי טיב טעם, וראיתי גם ברמי לוי

השאירו תגובה

דילוג לתוכן