קליפות הדרים הן סוכריות גן הילדים הישראלי הנצחיות. אימא שלי הכינה לי אותן כשהיית בת 5 לגן חובה ואני בתורי הכנתי אותן לגנים של הבנות שלי.
מעבר לניחוח הנוסטלגי תמיד טוב שיהיו בבית קליפות מסוכרות. הן נהדרות לקישוט של עוגו או כחלק מתערובת של עוגה והסירופ בהן בושלו יכול לשמש כחלק מתיבול של מאכלים מלוחים (כמו רוטב טריאקי או ברביקיו), רטבי ויניגרט או רוטב לגלידה.
הדרך לקליפות מסוכרות מושלמות עוברת דרך השריה ממושכת במים והרתחה, שתוציא את רוב המרירות מהקליפות ותשאיר את הטעם ההדרי הנהדר.
טיפ ממני: בכל פעם שאני מקלפת פומלה, משתמשת בלימון, אוכלת אשכולית או מקלפת תפוז אני שוטפת את הפרי היטב, ומייד שומרת את הקליפות במים קרים ולמחרת מסכרת. ככה תמיד יש לי קליפות מסוכרות בבית והקליפות לא הולכות לאיבוד.
המצרכים:
1 פומלה/ 4 תפוזים/ 3 אשכוליות
מים קרים להשריה ומים להרתחה (בכמות שמכסה את הקליפות)
לסירופ הסוכר- 2 כוסות סוכר, 1.5 כוס מים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפרי ומקלפים.
חותכים את הקליפה לרצועות ומנבים לנקות כמה שיותר מהקליפה הלבנה הפנימית.
משרים את הקליפות במים קרים למשך 12 שעות.
מסננים את הקליפות ומבשלים בסיר עם מים חדשים עד לרתיחה. מניחים לרתוח עוד 5 דקות.
מסננים ושוטפים במים קרים.
מכינים את סירופ הסוכר- מבשלים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקליפות ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקליפות ספוגות בסוכר והסירופ הצטמצם כמעט לגמרי.
מניחים על נייר אפייה להתיבשות.
שומריםבכלי אטום.