טופי קרמל תמרים

תמרים הם חומר גלם נפלא לאפייה. הם מעניקים מתיקות, רכות ועסיסיות ויחד עם שוקולד הם הופכים לממתק שקשה לעמוד בפניו.

את הממתק שלפניכם פיתחתי כסוכריות קרמל לטבעונים שבינינו, שאני ממש מבינה לליבם כי כצמחונית מעולם לא טעמתי את המרשמלו שלי.

אחרי שטעמתי את התוצאה הסופית הבנתי שזה לא תחליף לכלום אלא ממתק בפני עצמו שחוגג את תמרי המג'הול המופלאים של מדינת ישראל, אינו מכיל סוכר בכלל ויכול לשמש כבסיס גם לחטיפי אנרגיה.

את הממתקים אפשר לעטוף בנייר צלופן ייחודי לעטיפת קרמל (חפשו באמזון Caramel Wrappers) או חיתכו שקיות קוקי לקוביות כי הצלופן שלהן מתקפל ואינו חוזר אחורנית.

המצרכים לריבוע בגודל 10X10 (כ 16 סוכריות. תלוי בגודל)

170 גרם תמרי מג 'הול מגולענים

1 כף חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)

קמצוץ אבקת וניל או רבע כפית משחת וניל

2 כפות מים חמים

רבע כפית מלח

3 כפות שקדים טחונים

200 גרם שוקולד מריר (לפחות 85 אחוזי קקאו) + 1 כף שמן

מלח ים אטלנטי או פלור דה סל לגימור

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים יחד את התמרים, חמאת הבוטנים, וניל, מלח ומים למשחה אחידה.

מוסיפים את אבקת השקדים וטוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק יחסית.

משטחים את התערובת ברינג הריבועי/מלבני (תלוי בגודל) על נייר אפייה ומעבירים להקפאה של כשעתיים.

מוציאים מהקפאה וחותכים לריבועים קטנים.

ממיסים את השוקולד על בן מארי ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב.

טובלים בעזרת מזלג כל סוכריה בשוקולד עד שהיא מצופה מכל הצדדים, מניחים על נייר אפייה ומקשטים בפתיתי מלח ים.

כשמסיימים לצפות את כל הסוכריות מעבירים למקרר להתקשות.

שומרים במקרר.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן