All Posts

טיולים קולינריים, כללי, מתכונים

טיול נשים לבורגונדי, יוני 2025

הקסם של בורגונדי ופריז 4.6.2025-9.6.2025 בורגונדי הוא אחד מאזורי היין והקולינריה המובחרים של צרפת. במשך 4 ימים נטייל בין כפרים ציוריים, עיירות ימי הביניים (ביניהן העיירה בה צילמו את הסרט "שוקולד" עם ג'ולייט בינוש וג'וני דפ) , נראה את הכרמים המפורסמים בהם מגדלים את ענבי השרדונה ופינו נואר הנחשקים והיקרים, נשתה יינות ביקבים מקומיים, נאכל במסעדות מובחרות (גם במסעדת מישלן),…

קרא עוד
ממתקים

ממתק קוקוס ופסיפלורה

ממתק קוקוס ופסיפלורה הוא ממתק עם טעם של קיץ. שילוב הטעמים הנפלא הוא ממש זיווג משמיים ונותן תחושה של חופש באי קריבי. למעשה מדובר בשני מתכונים ששולבו יחד- ממתק קוקוס ורוד בלי הציפוי הורוד וריבת פסיפלורה. אז אתם גם נהנים מממתק מושלם, שמכינים בחמש דקות וגם ריבת פסיפלורה שתהיה נהדרת גם כציפוי לגלידה!! מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 20×25: 180 מ״ל…

קרא עוד
כללי, מתכונים

מחברת מתכונים

הכל התחיל מעוגת בטטות. אומרים שסבתא שלי הייתה בשלנית מדהימה. אני זכיתי לטעום מהמאכלים שלה כשהייתי קטנה מאד ואני זוכרת בעיקר ריחות. כשאני מריחה עוף מתבשל ארוכות עם תפוחי אדמה ואפונה עולות לי דמעות. לפעמים אני מכינה את זה במיוחד רק כדי להריח את הריח. אבל כשהייתי בת 8 וסבא שלי נפטר, היא הפסיקה לבשל ולאפות. סבתא שלי, רבקה שניידמן,…

קרא עוד
ממתקים, מתכונים

טופי קרמל תמרים

תמרים הם חומר גלם נפלא לאפייה. הם מעניקים מתיקות, רכות ועסיסיות ויחד עם שוקולד הם הופכים לממתק שקשה לעמוד בפניו. את הממתק שלפניכם פיתחתי כסוכריות קרמל לטבעונים שבינינו, שאני ממש מבינה לליבם כי כצמחונית מעולם לא טעמתי את המרשמלו שלי. אחרי שטעמתי את התוצאה הסופית הבנתי שזה לא תחליף לכלום אלא ממתק בפני עצמו שחוגג את תמרי המג'הול המופלאים של…

קרא עוד
מתכונים, עוגות

גנאש שוקולד מריר ובירה

גנאש שוקולד מריר ובירה הוא מסוג המתכונים שעליהם אומרים "איך לא חשבו על זה קודם"?! זה התחיל מכך שאני מאד מתקשה למצוא עוגות עסיסיות שהן פרווה ומתאימות לארוחת שישי, כך יוצא שתמיד אני מכינה שטרודל תפוחים, עוגת תפוזים או את הלייקח של סבתא שלי. בשבוע שעבר אמא שלי ביקשה שאכין עוגת שוקולד עם ציפוי כמו של ימי הולדת. ניסיתי לחשוב…

קרא עוד
דילוג לתוכן