מיץ פטל מפטל

מיץ פטל טבעי, עשוי מפטל טרי, בלי חומרים משמרים ובלי צבעי מאכל! כשהבנות שלי שתו אותו והתלהבו הבנתי שיש לי מנצח!

המקור הוא תרכיז דומדמניות שנהוג לשתות בארצות הסקנדינביות, שם כמעט לכל אחד יש שיח דומדמניות בחצר ופירות יער מכל הסוגים זמינים וזולים מאד. לכן כדי לנצל את שפע הפירות מכינים מהם ג'לי משומר לחורף ותרכיז למשקה פופולרי בקיץ .

מאחר ואצלנו פירות היער הטריים אינם זמינים ומחירם גבוה במיוחד אפשר להשתמש במתכון גם בפירות קפואים וכמובן ניתן להחליף לכל פרי שתרצו!!

משתמשים בתרכיז ממש כמו בסירופ פטל תעשייתי וניתן להוסיף אותו למים, סודה, יין לבן, יין תוסס ואפילו כרוטב מתוק במיוחד לגלידה. ומהשאריות של המתכון הזה מכינים ממתק נפלא! לדר פירות!! אז אתם מרוויחים 2 במתכון אחד.

ניתן להכפיל את הכמויות במתכון לפי רצונכם.

מצרכים לבקבוקון של כ 300 מ"ל:

300 גרם פטל

130 מ"ל מים

80 גרם סוכר

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את הפטל ו 130 מ"ל מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומניחים לתערובת להתבשל עד שהפטל מתרכך ומתפוצץ.

מניחים מסננת עם בד סינון מעל קערה ומסננים את הנוזל סוחטים היטב את הבד ומוציאים כל טיפת נוזל. את המחית שנשארה שומרים בצד.

מודדים את הנוזל שנשאר ומעבירים לסיר נקי.

מכינים קערה עם סוכר בהתאם: לכל 330 מ"ל נוזל שוקלים 110 גרם סוכר.

מהמתכון כאן יצא לי 240 מ"ל נוזל אז שקלתי 80 גרם סוכר.

מביאים לרתיחה את הנוזל ולאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס בנוזל וממשיכים לבשל עוד כ 3 דקות.

מעבירים למיכל סטרילי ואטום וסוגרים. התרכיז נשמר כחודשיים בלי לפתוח את המיכל ולאחר הפתיחה יש לשמור במקרר.

זוכרים את המחית שנשארה?

ממתיקים אותה לפי בטעם בדבש או במייפל ומשטחים על נייר אפייה למשטח דק מאד ואחיד עד כמה שניתן.

מחממים את התנור ל 110 מעלות ואופים את הלדר עד שהוא מתקשה אבל עדיין גמיש. בניגוד ללדר שמכינים יחד עם נוזל הפרי וזמן האפייה שלו הוא כ 4 שעות, כאן האפייה מהירה יותר מכיוון שהמחית היא ללא נוזלים. לכן יש להשגיח וכבר אחרי חצי שעה לבדוק את הלדר.  

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן