עוגת משה בתיבה היא רעיון גאוני של הבנות שלי שחשבו יחד על ארוחת צהריים מושחתת, כזו שמכינים פעם בהרבה זמן.
מה יכול להיות רע בעוגה שעשויה מנקניקיות עטופות בבצק עלים? גם ילדי אייטיז, גם ילדי שנות ה 2000 וגם מבוגרים ילדים בנפשם ישמחו לכזו.
ההכנה כל כך קלה שאי אפשר לקרוא לזה אפילו מתכון, אלא צורת הכנה אחרת שתהיה כוכבת בכל שולחן אירוח וגם להרגיע את הנפש כשמתחשק משהו מושחת.
אם אתם רוצים ל"הבריא" את העוגה או להפוך את העוגה לפחות מושחתת אפשר תמיד לקנות נקניקיות משרקוטייה ולהכין את בצק העלים לבד. אני בימים אלה מדלגת בין זום לזום אז הלכתי על הדרך פשוטה יותר- משה בתיבה קנוי.
לעוגה בקוטר 26 ס"מ
מצרכים:
20 יחידות נקניקיות עטופות בבצק עלים (ארוכות)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מפשירים מעט את הנקניקיות, רק עד שניתן לחתוך אותן באמצע.
מנחים רינג בקוטר 26 ס"מ על נייר אפייה. משמנים מעט מאד את דפנות הרינג.
חוצים כל נקניקיה עטופה ומניחים את החצאים עם הצד החתוך כלפי מטה.
מסדרים במעגלים את כל הנקניקיות. משתדלים עד כמה שניתן בצפיפות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מברישים את החלק העליון של העוגה בביצה הטרופה ואופים כ 40 דקות.