קרמל הוא השוקולד החדש

ממרח קרמל אחד שמתבל כל כך הרבה קינוחים נפלאים. לפניכם כל המתכונים מכתבה מיוחדת שהתפרסמה במגזין "לאישה" לכבוד הסילבסטר. צילום: שרית גופן, סטיילינג: ענת לבל

קרמל פטנט במיקרוגל

הכנת קרמל היא הסיוט של כל אופה או בשלן. גם המנוסים ביותר נושמים עמוק לפני הכנת קרמל.

הכנת הקרמל במיקרוגל מורידה את הלחץ והתוצאה בטוחה. חשוב לציין שלא מדובר באותו גוון של קרמל כמו שמכינים בסיר, אלא טיפה יותר בהיר. כאן גם משתמשים בסוכר חום כדי שייתן גוון וטעם בניגוד להכנת קרמל בסיר, שם משתמשים בסוכר לבן.

חשוב לשים במיקרוגל קערה עמוקה מכיוון שהתערובת מבעבעת מאד. המירקם הסופי של רוטב הקרמל מתגבש במהלך הקירור תוך כדי ערבוב. ממש כמו פאדג'.

אם אתם מרגישים שהקרמל התגבש מדי, תמיד אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להחזיר אותו למצב נוזלי.

נקודה נוספת- המתכון שלפניכם הוא מתכון בסיסי לקרמל מלוח. אפשר כמובן לוותר על המלח למרות שלדעתי הוא מדגיש ומעצים את טעם הקרמל. אפשר גם לתבל את הקרמל בטעמים אחרים, כמו קפה, תבלינים וכו. אותם מוסיפים לשמנת.

מצרכים:

30 גרם חמאה

150 גרם סוכר חום

80 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

רבע כפית וניל

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במיקרוגל.

מוציאים את הקערה ומוסיפים לחמאה המומסת את הסוכר החום והשמנת המתוקה וטורפים עד שהתערובת הומוגנית.

מעבירים את הקערה בחזרה למיקרוגל ומפעילים על חום גבוה למשך 2 דקות.

מוציאים מהמיקרוגל, טורפים שוב ומחזירים לחימום של עוד 2 דקות.

מוסיפים את הוניל והמלח ומניחים לתערובת להתקרר מט בטמפרטורת החדר. היא תתגבש במהלך הקירור.

עוגת גבינה בחושה עם קרמל

קרמל הוא לא רק תיבול נפלא לשוקולד אלא גם לעוגת גבינה. הוא מעניק לה טעם עמוק ועשיר והרוטב למעלה הופך אותה למעדן של ממש.

קוטר 18 ס"מ

מצרכים:

500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז או ריקוטה

200 גרם (1 כוס) סוכר

100 מ"ל שמן (חצי כוס) כוס שמן

מעט וניל

3 ביצים L

220 גרם (1.5 כוס) כוסות קמח תופח

1 כוס רוטב קרמל פטנט

לציפוי: שמנת מתוקה לקצפת

1 כוס רוטב קרמל פטנט.

בקערה טורפים את הגבינה הלבנה עם הסוכר, הוניל והשמן.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי טריפה עד שהתערובת הומוגנית.

מוסיפים את הקרמל ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.

מעבירים לתבנית משומנת ומצופה בנייר אפייה.

אופים ב 180 מעלות למשך כ 40 דק.

מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין.

מקציפים את השמנת לקצפת ומצפים את העוגה מכל הצדדים.

לפני ההגשה מוזגים את הקרמל על העוגה ומגישים.

פונדנט קרמל

פונדנט הוא למעשה "עוגת לבה", מוצקה מבחוץ ובפנים רכה ונוזלית. לרוב מדובר בקינוח שוקולדי אבל מאחר ואני הצהרתי לא פעם שקרמל הוא השוקולד החדש, הפונדנט שלפניכם מבוסס על הממתק האהוב עלי- קרמל חמאה מלוחה.

אפשר להחליף את כל שלב הכנת הקרמל במתכון הראשון של קרמל פטנט ולהמשיך משלב הוספת החמאה.

אבל אולי תנסו להכין קרמל בדרך הארוכה? זה באמת לא כל כך נורא כמו שמדמיינים. נסו פעם אחת ותיווכחו. הסוד הוא לשחק עם האש- לא גבוהה מדי כדי שהסוכר לא יישרף מהר, ולא נמוכה מדי כדי שהסוכר יתקרמל בזמן סביר וגם שתוכלו לשלוט בתהליך.

אם אתם רוצים להכין את הפונדנט מראש, הכינו הכל עד שלב האפייה, שאותו תבצעו ממש סמוך להגשה. כי פונדנט מושלם ולא משנה אם הוא משוקולד או קרמל צריך להגיש חם ורוטט.

מצרכים ל 6 מנות אישיות:

200 גרם סוכר

3 כפות מים

מעט מלח

150 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם חמאה

3 ביצים

50 גרם קמח

מלח ים אטלנטי או מלדון לקישוט

6 כוסות לאפיית פונדנט או תבניות אישיות מנייר המתאימות לאפיית מאפינס

 אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים את הסוכר, המים והמלח. לא מערבבים ולא נוגעים עד שהסוכר מתחיל לרתוח ולשנות את הגוון לצבע ענברי. אז מתחילים בעדינות ועדיף עם כף עץ לערבב בזהירות את הסוכר ולבשל עד שנוצר קרמל צלול בלי גושי סוכר. כדאי להנמיך מעט את האש כדי שהסוכר לא יישרף במהירות.

במקביל לחימום הסוכר, מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לקרמל כשהוא צלול. היזהרו בשלב הוספת השמנת והרחיקו את הפנים מהסיר!!

מבשלים את הסוכר עם השמנת תוך כדי ערבוב עד שהתערובת הומוגנית. התהליך אורך כ 4 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתערובת מתאחדת.

מניחים להצטננות של 10 דקות.

טורפים לתוך התערובת 3 ביצים, אחת אחרי השנייה ולאחר מכן את הקמח.

מעבירים לתבניות האישיות, מקשטים במלח ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. כ- 12 דקות.

שימו לב שפונדנט צריך להיות יציב בצדדים ורוטט במרכז. בכל תנור יש זמן אפייה אחר אז שימו לב אחרי 10 דק אפייה למצב הפונדנט והשגיחו עליו היטב כדי שלא יאפה יותר מדי.

טראפל קרמל שוקולד

שוקולד וקרמל הם זיווג משמיים. הקרמל מתבל את השוקולד בטעם המיוחד שלו והשילוב ביניהם יוצר טראפלס דביקים ונמסים בפה. ממתק חלומי. מה צריך יותר מזה בימים חורפיים??

כדי להקל עליכם יותר- המתכון שלפניכם מתבסס על קרמל רטוב, כלומר סוכר עם מים ו 100 אחוזי הצלחה.

מצרכים לכדורי שוקולד קרמל: (הכמות תלויה בגודל הכדור)

3/4 כוס שמנת מתוקה

רבע כוס מים

1 כוס סוכר

כוס ורבע שוקולד (עדיף מריר 80% מוצקי קקאו אבל אפשר גם שוקולד חלב)

1 כף חמאה

אבקת קקאו משובחת לציפוי (או כל ציפוי שתבחרו)

אופן ההכנה:

בקלחת קטנה מחממים את השמנת עד לסף רתיחה

בקלחת קטנה אחרת (או מחבת) מכינים קרמל רטוב מהסוכר והמים- מערבבים את הסוכר והמים ערבוב ראשוני קל ומניחים להם להתבשל על אש בינונית, ללא ערבוב, עד שהסירופ משנה את צבעו לחום. אל תתפתו לערבב את הסוכר!! אם מתחיל להופיע צבע חום בדפנות הסיר מטלטלים מעט את הקלחת/המחבת כדי לאחד בין הקרמל בצדדים למרכז הסירופ.

לאחר שהתקבל קרמל אחיד מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות!!! מערבבים היטב בין השניים, אם חלק מהקרמל התקשה אפשר לערבב מעל אש בינונית עד שגושי הקרמל שנוצרו יימסו בחזרה. (כדי שלא יווצרו גושי קרמל גדולים חיממנו את השמנת מראש)

 מוזגים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס ונוצרת תערובת אחידה

מוסיפים כף חמאה, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 מקררים שעה במקרר.

בעזרת כפית לוקחים מעט מהתערובת, יוצרים כדור ומגלגלים באבקת קקאו (או בכל ציפוי אחר שבחרתם)

פופקורו מקורמל

כאן מדובר במתכון שמגיע עם אזהרת התמכרות. פופקורן מלוח מצופה בקרמל מתוק שמתאים גם כחטיף בפני עצמו וגם לקישוט של כמעט כל קינוח. בזכות האפייה של הפופקורן אחרי מזיגת הקרמל הוא הופך לפריך ופציח במיוחד.

1 שקית פופקורן להכנה במיקרו

100 גרם סוכר חום כהה

50 גרם  סוכר לבן

80 גרם דבש

80 גרם חמאה

1 כפית סודה לשתייה

מחממים את התנור ל 120 מעלות.

מכינים את הפופקורן במיקרוגל ומסדרים את הפופקורן המוכן על תבנית מצופה  בנייר אפייה.

מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב את הסוכר החום, הסוכר הלבן, הדבש והחמאה.

מניחים לבעבע (ללא ערבוב) במשך 5 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. מערבבים היטב

מוזגים על הפופקורן ובעזרת 2 כפות עץ מצפים עד כמה שיותר את הפופקורן.

מעבירים לתנור ל כ 45 דקות של אפייה.

מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר, שוברים לחתיכות ואורזים מיד למניעת לחות.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן