ביסקוטי מלוחים

ביסקוטי מלוחים הם נס חנוכה שלי במטבח. הרעיון למתכון היה לי בראש כבר הרבה זמן אבל בכל פעם לא הסתדר לי להכין אותו כי הוא מורכב מכל כך הרבה פרטים ובכל פעם היה חסר לי מרכיב. עד שהגיע חנוכה והצטברו לי במקרר גבינות קשות מאירוח המשפחה בנר הראשון וגם קיבלתי חבילה משמחת מ"זיתא" של שמן זית וזיתים נפלאים מגולענים. כאן כבר לא הייתה לי ברירה והייתי חייבת לנסות את המתכון שדמיינתי. להצלחה כזו מסחררת לא ציפיתי. ביסקוטי מלוחים, מעוטרים בזיתים, מושלמים לאירוח, עם טעם מעושן. מתובלים בדיוק במידה הנכונה בלי להוסיף טיפה של מלח או פלפל. ממש הצלחה!!!

אתם יכולים לשחק עם המרכיבים לפי הכמויות- אם אין לכם גבינה מעושנת החליפו אותה בגבינת גאודה או כל גבינה קשה אחרת. כך גם לגבי הפטה. את השמנת החמוצה אפשר להחליף בריוויון או בקרם פרש. את תפוח האדמה אפר להחליף בבטטה ואת הבצל הסגול בבצל לבן. כל מרכיב יכול להיות מוחלף במידה זהה במשהו אחר דומה שיש לכם במקרר לפי הכמות המצויינת במתכון. הטעם יצא נפלא באותה מידה.

מרכיבים ל 15 ביסקוטי (תלוי בעובי החיתוך):

200 גרם תפוח אדמה צלוי, קלוף ומעוך לפחרה

75 גרם גבינה מעושנת

190 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 בצל אדום חתוך לפרוסות דקות

3 עלי רוזמרין קצוצים

3 עלי טימין קצוצים

120 גרם גבינת פטה

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

1 ביצה

3 כפות שמנת חמוצה

1 כפית חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

מכינים 3 קערות.

בקערה אחת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה

בקערה השנייה מערבבים את תפוח האדמה המעוך, הבצל הפרוס דק, רוזמרין, טימין, פטה, גבינה מעושנת וזיתים.

בקערה השלישית טורפים את הביצה, השמנת והחרדל.

מוסיפים את תערובת הקמח לקערת תפוחי האדמה וכו'. מערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הביצה השמנת והחרדל. מערבבים היטב אבל לא יותר מדי.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מקמחים נייר אפייה ומניחים את התערובת במרכזו. בעזרת ידיים מעט רטובות מעצבים לכיכר.

מקמחים מעט את החלק העליון ואופים כשעה וחצי.

מניחים על רשת לצינון מוחלט.

באמצעות סכין לחם חדה פורסים לפרוסות דקות עד כמה שניתן בלי שהביסקוטי יתפרקו.

מחזירים את הביסקוטי לתבנית ואופים שוב עד שהם קריספים.

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן