תותים מצופים בשוקולד

ביקרתי בפריז לראשונה כשהייתי בת 12 בטיול בת מצווה עם אמא שלי והתאהבתי. גם בעשרות הפעמים שביקרתי בה אחר כך התאהבתי בה בכל פעם מחדש וחיכיתי כבר לביקור הבא. למזלי, בזכות העיסוק שלי בממתקים ומתוקים אני נוהגת לבקר בעיר פעם בשנה כדי להצטייד בחומרי גלם מיוחדים ולקבל השראה. זה כבר הפך למסורת של טיול שנתי עם מירבי, החברה הכי טובה שלי. יש לנו מלון קבוע, מסעדות קבועות, מרק בצל קבוע, חנויות קבועות ומסלולי הליכה מוכרים ואף פעם לא משעמם לנו כי בעיר כמו פריז תמיד יש משהו חדש. השנה גילינו את השוקולטייר jean Charles rochoux. הוא לא שוקולטייר חדש, אבל בגלל שהחנות שלו נמצאת כל כך קרוב למלון שלנו תמיד השארנו את הביקור בשוקולטרי הקסומה שלו לסוף הטיול ואיכשהו תמיד זה לא יצא.

השנה לא ויתרנו, בעיקר כי אני חולמת כל כך הרבה זמן על טבלת השוקולד שלו עם פירות טריים. כשנכנסנו לחנות המוכרת קיבלה אותנו במאור פנים (דבר לא שכיח בעיר) ושמחה לספר לנו על מגוון השוקולדים בחנות אותם מייצרים במעבדת הייצור מתחת לחנות. טעמנו שוקולד נפלא ממולא בליקר, פרלין בצורת ערמון ממולא במוס ערמונים, אורנג'טים וכמובן רכשנו את טבלת השוקולד המדהימה שהייתה באותו יום עם תותים טריים ואת הקרוסלה הגאונית שבעזרתה מכינים קישוטי שוקולד לקינוחים. בנסיעתכם הבאה לפריז אל תוותרו על ביקור שם http://www.jcrochoux.com אבל עד אז אין שום סיבה שלא תכינו לעצמכם או לאהובים עליכם את טבלת השוקולד עם הפירות בבית. כל כך קל, טעים ומרשים.

מצרכים:

תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה

300 גרם שוקולד

תותים שטופים, יבשים.

פטל קפוא

כמות הפירות תלויה בכם- מעט פירות לטבלה יותר מרווחת או טבלה צפופה ומלאה בפירות.

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד בפולסים של 20 שניות. בכל פעם עוצרים ומערבבים את השוקולד כדי שלא יישרף.

לאחר שכל השוקולד נמס, מוסיפים את 100 הגרם הנותרים ומערבבים היטב עד שהם נמסים לתוך השוקולד.

יוצקים מעט שוקולד על נייר האפייה ומורחים באמצעות ספטולה כדי שיהיה בסיס לפירות.

חותכים את התותים כדי שיעמדו על בסיס יציב ומסדרים אותם ואת הפטל הקפוא בתבנית על השוקולד.

יוצקים את השוקולד הנותר על הפירות כך שלא יהיו צדדים חשופים.

אחרי שהשוקולד מתקשה ומתקרר מומלץ לשמור עטוף בצלופן במקרר עד יומיים!!

הצג תגובותסגור תגובות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן